Workshop zilveren sieraad

 

Ben je benieuwd hoe het is om te werken met zilver en zo je eigen sieraad te maken? Kom een middag edelsmeden!

In de werkplaats van de edelsmederij in Deventer maak je onder mijn begeleiding kennis met het edelsmeden tijdens deze workshop van ongeveer 4 uur. Eerst vraag ik je alvast na te denken over het sieraad dat je zou willen maken. Is dat een hanger voor aan een kettinkje, een ring, een set oorhangers van dun zilver of misschien een armband? Inspiratie voor je ontwerp kun je overal vandaan halen. Meer concreet komt inspiratie bijvoorbeeld uit je sieradenkistje, tijdschriften, illustraties, foto’s, internet, de natuur etc. Graag zie ik je idee voor een ontwerp in de vorm van een schets liefst een week voorafgaand aan de workshop (graag mailen naar: info@elisevermoolen.com). Dan kan ik inschatten of je idee haalbaar is en hoeveel en welk materiaal ik ervoor moet meenemen.

Op de dag van je keuze ga je in mijn atelier aan de slag, hier heb je alle benodigde gereedschappen bij de hand. Je ontvangt van mij zilver van het eerste gehalte (925/1000) en hiermee ga je onder mijn begeleiding het sieraad maken naar jouw eigen idee. Met behulp van verschillende gereedschappen en technieken wordt je sieraad gevormd. Afhankelijk van het sieraad dat je wil maken hanteer je het metaalzaagje, vijlen, schuurpapier, hamers, ponsen en andere vormgereedschappen, de boormachine en de polijstmachine met matteerborstel en polijstschijf om (een deel van) je sieraad geborsteld of glanzend af te werken. Na afloop van de workshop neem je jouw zelfgemaakte sieraad in cadeauverpakking mee naar huis!

 

Workshoplocatie

De workshops worden georganiseerd in de werkplaats van

Edelsmederij Nieuwstraat1

Nieuwstraat 1

7411 LE  Deventer

 

Data

De workshops staan gepland op zaterdagen van 10:00 tot ongeveer 14:00 uur. Ik werk met kleine groepen, waardoor ik iedere deelnemer ruim voldoende aandacht kan geven. Er is plaats voor minimaal 3 en maximaal 5 personen. Je kunt je per persoon of met meerdere personen tegelijk aanmelden en als er 3 of meer deelnemers zijn, dan gaat de workshop door.

 

Kosten

De workshopprijs is €120,00 per deelnemer. Hierbij is inbegrepen het benodigde zilver tot maximaal 8 gram of maximaal 10 cm2. Wil je een groter en dus zwaarder sieraad maken dan kan dat tegen meerprijs (op voorwaarde dat het maken ervan haalbaar is binnen de workshop tijd). Een armband (schakelarmband of klemarmband) bijvoorbeeld is zeker haalbaar binnen de tijd, maar er is meer zilver voor nodig bij een afmeting van ongeveer 17 x 2 cm (= 34 cm2). Er zal dan een meerprijs van €80,00 gelden.

De workshops zijn gepland in de ochtend en zijn inclusief koffie, thee en iets lekkers. Halverwege de middag neem je jouw mooi verpakte sieraad samen met een paar goodies mee naar huis.

 

Aanmelden

Je kunt hieronder de workshop op de datum van jouw keuze als artikel kopen. Ook kun je je met meerdere personen tegelijk aanmelden voor een workshop, waarbij het aantal geselecteerde artikelen gelijk is aan het aantal deelnemers. Aanmelden voor één van de workshops kan tot uiterlijk enkele dagen voor de workshopdatum. Dan is er namelijk voldoende tijd om af te stemmen wat je wil gaan maken en kan ik de benodigde materialen bestellen. 

Na boeking en betaling van de workshop is je aanmelding definitief. Mocht de workshop niet doorgaan door onvoldoende deelnemers dan ontvang je bericht en de eventueel reeds betaalde workshopprijs terug.

Het is in overleg mogelijk om met meerdere personen een privé workshop te plannen.  

Dat kan via info@elisevermoolen.com of 06 - 242 848 02.

Van harte welkom!

 

#keuzevrijbijmij

 

Voor wie niet op mijn website terecht is gekomen via Cursussen-en-workshops.nl of Uitzinnig.nl, klik op onderstaande links voor een actueel en breed aanbod van workshops in Nederland:

 

Alle cursussen en workshops in Nederland - Cursussen-en-Workshops.nl

Verrassend er op uit in Nederland - Uitzinnig.nl

© 2016 - 2024 Elise Vermoolen Jewelry | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel