Edelsmid Elise Vermoolen

Koffie en muziek in mijn atelier + Gereedschappen en materialen binnen handbereik + Een fijn gesprek 

Dit zijn mijn ingrediënten voor een ideale werkdag. Deze dagen creëer ik in mijn knusse atelier in Amersfoort, bij creatieve broedplaats Fabriek aan de Eem. Daar waar ik in flow sieraden maak en anderen begeleid in het sieraden maken. Een plek waar ik zo graag ben!

Als kind vond ik het heerlijk om te tekenen. Ik tekende vooral mensen en huizen. Heel precies, lettend op de vormen en verhoudingen, tot het perfect was. Voor een verjaardag kreeg ik een grote doos aquarel kleurpotloden van mijn opa en oma. Wat een prachtig cadeau, zo’n regenboog vol mogelijkheden. Ik heb de doos nog steeds. Laatst moest ik glimlachen toen ik zag dat ik veel heb gekleurd met de zalmroze en mintgroene kleurpotloden, tot het korte stompjes waren.

Lange tijd zag ik tekenen en schilderen als fijne hobby’s naast mijn werk. Tijdens mijn studie eind jaren ’90 volgde ik ieder jaar een of twee creatieve cursussen in tekenen, schilderen en raku stoken. Ik vind het fijn om met mijn handen bezig te zijn, iets tastbaars te maken en om uit mijn hoofd te zijn.  

Ruim 15 jaar geleden maakte ik kennis met het edelsmeden. Ik wilde iets creatiefs doen, iets wat ik nog niet eerder had gedaan. Ik vond een workshop edelsmeden in Utrecht en ging erheen op een druilerige zaterdag. Bijna had de docent de workshop afgeblazen, want er zou die dag behalve mij maar een andere deelnemer zijn. Gelukkig liet hij de workshop doorgaan en mocht ik aan de slag. Niet wetende dat dit het begin van zoveel meer zou zijn.

Na deze dag was ik super enthousiast. Niet alleen over het resultaat, ook de weg ernaar toe. Dat ik met mijn handen een sieraad kon maken. Het smaakte naar meer. Na deze workshop deed ik de cursus en uiteindelijk volgde ik de beroepsopleiding tot edelsmid bij Academie voor Edelsmeden Ben van Helden in Zeist.

Na mijn afstuderen in 2010 ontwikkelde ik steeds meer mijn eigen stijl, met organische blad- en bloemvormen en vloeiende lijnen. Inspiratie voor sieraden krijg ik tijdens mijn wandelingen in de natuur en mijn reizen.

Ik verwerk mijn ideeën graag in edele metalen, zoals gerecycled goud en zilver. Vaak voeg ik hieraan andere materialen toe, zoals bijvoorbeeld edelstenen, leer, hars of emaille. Niet zelden kies ik voor materialen in roze en groene tinten, net als de kleurpotloden. 

Spreekt mijn vormgeving je aan en wil je door mij een sieraad laten maken?

Je kunt een afspraak met mij maken via:

 

www.elisevermoolen.com

info@elisevermoolen.com

Instagram: elisevermoolenjewelry

 

Bezoekadres atelier:

(geopend op afspraak en locatie voor workshops)

Fabriek aan de Eem

Heliumweg 40

3812 RE  AMERSFOORT

 

Bezoekadres edelsmederij Nieuwstraat1:

(hier aanwezig op vrijdag en zaterdag en locatie voor workshops)

Nieuwstraat 1

7411 LE Deventer

 

KVK: 58670777

BTW: NL001658668B70

IBAN: NL 65 TRIO 0198 4216 80

 

© 2016 - 2024 Elise Vermoolen Jewelry | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel