Cursus edelsmeden

Ben je benieuwd hoe het is om te werken met metaal en zo je eigen sieraden te maken? Of heb je een workshop of cursus gevolgd en wil je verder met edelsmeden? Meld je aan voor de cursus edelsmeden!

In 10 lessen ga je je aan de hand van opdrachten onder mijn begeleiding verder ontwikkelen in het edelsmeden.

 

Cursus in 10 lessen

Je leert tijdens de cursus de veelgebruikte technieken van het edelsmeden kennen. Het uitgangspunt kan zijn een idee dat je hebt en in metaal wil uitvoeren. Ook kun je edelsmeden leren aan de hand van opdrachten die ik je aanreik en waarmee je in je eigen tempo aan de slag kunt gaan. Het belangrijkste voor mij is dat je plezier hebt in het werken met metaal. Graag overleg ik met je over een idee en hoe je dit om kunt zetten in metaal.

Met behulp van verschillende gereedschappen en technieken wordt je sieraad gevormd. Afhankelijk van de sieraden die je wil maken hanteer je die dag het metaalzaagje, vijlen, schuurpapier, hamers, ponsen en andere  vormgereedschappen, de boormachine en waarschijnlijk ook de polijstmachine met matteerborstel en polijstschijf om (een deel van) je sieraad geborsteld of glanzend af te werken. Zo kun je met een figuurzaagje fijn zaagwerk uitvoeren. Met hamers kun je zilverplaat en zilverdraad gaan smeden, al dan niet met het hamerslag effect. Door lang te hameren op een stuk zilver maak je het plat en breed. Met behulp van ponsen kun je een oppervlak bol of flauwbol maken. Dit geeft een extra dimensie aan het sieraad. Als afwerking kan gekozen worden voor hamerslag, mattering, fijn schuurd of een hoogglans gepolijst oppervlak.

 

Voorbeelden van opdrachten

* Ring op maat maken

* Sieraad uit messing zagen

* Armband maken uit kleine ringetjes

* Een haaksluiting smeden en solderen

* Oorhangers ontwerpen en maken

* Armband maken uit strip metaal

* Een hanger ontwerpen en maken

* Een sieraad uit draad maken

* Reststukken messing, koper en alpaca solderen en buigen tot een ring op maat

* Werken met emaille op metaal

* Werken met UV-hars op metaal

* Ring met (edel)steen maken

* Omzetten eigen ontwerp in metaal

 

Cursusdata

Cursus in 10 lessen op de woensdagochtend van 9:30 tot 12:00 uur en/of de zaterdagochtend van 9:30 tot 12:00 uur. Je koopt 10 lessen op een strippenkaart. Na je aanmelding neem ik zo snel mogelijk contact met je op om een startdatum af te spreken, waarbij ook andere dagdelen mogelijk zijn als die jou beter uitkomen.

 

Cursuslocatie

Fabriek aan de Eem

Heliumweg 40

3812 RE AMERSFOORT

Ik werk met kleine groepen van maximaal 4 cursisten. Bij 3 aanmeldingen gaat de cursus door.

Kosten

De cursusprijs is €350,00 voor 10 lessen. Hierbij is inbegrepen het gebruik van materialen en gereedschappen, zoals zaagjes, vijlen, schuurpapier, vormgereedschap en onedele metalen zoals koper, messing en alpaca. Het gebruik van metalen als zilver en goud en (edel)stenen kunnen via mij worden gekocht.

Van harte welkom!

 

#keuzevrijbijmij

© 2016 - 2023 Elise Vermoolen Jewelry | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel