Workshop zilveren sieraad

 

Ben je benieuwd hoe het is om te werken met zilver en zo je eigen sieraad te maken? Kom een middag edelsmeden!

Tijdens de ongeveer 5 uur durende workshop maak je onder mijn begeleiding kennis met het edelsmeden. Eerst vraag ik je alvast na te denken over het sieraad dat je zou willen maken. Is dat een hanger voor aan een kettinkje, een ring, een set oorhangers van dun zilver of misschien een armband? Inspiratie voor je ontwerp kun je overal vandaan halen. Meer concreet komt inspiratie bijvoorbeeld uit je sieradenkistje, tijdschriften, illustraties, foto’s, internet, de natuur etc. Graag zie ik je idee voor een ontwerp in de vorm van een schets liefst een week voorafgaand aan de workshop (graag mailen naar: info@elisevermoolen.com). Dan kan ik inschatten of je idee haalbaar is en hoeveel en welk materiaal ik ervoor moet meenemen.

Op de dag van je keuze ontvang ik jullie in het atelier in Amersfoort waar je alle benodigde gereedschappen bij de hand hebt. Je ontvangt van mij zilver van het eerste gehalte (925/1000) en hiermee ga je het sieraad maken naar je eigen ontwerp. Met behulp van verschillende gereedschappen en technieken wordt je sieraad gevormd. Afhankelijk van het sieraad dat je wil maken hanteer je het metaalzaagje, vijlen, schuurpapier, hamers, ponsen en andere vormgereedschappen, de boormachine en de polijstmachine met matteerborstel en polijstschijf om (een deel van) je sieraad geborsteld of glanzend af te werken. Na afloop van de workshop neem je jouw zelfgemaakte sieraad in cadeauverpakking mee naar huis!

 

Workshoplocatie

De workshops worden georganiseerd in de creatieve broedplaats

Fabriek aan de Eem

Heliumweg 40

3812 RE  Amersfoort

 

Data

De workshops staan gepland op zaterdagen van 13:00 tot ongeveer 18:00 uur. Ik werk met kleine groepen, waardoor ik iedere deelnemer ruim voldoende aandacht kan geven. Er is plaats voor minimaal 3 en maximaal 5 personen. Je kunt je per persoon of met meerdere personen tegelijk aanmelden en als er 3 of meer deelnemers zijn, dan gaat de workshop door.

 

Kosten

De workshopprijs is €110,00. Hierbij is inbegrepen het benodigde zilver tot maximaal 10 gram of maximaal 12 cm2. Wil je een groter en dus zwaarder sieraad maken dan kan dat tegen meerprijs (op voorwaarde dat het maken ervan haalbaar is binnen de workshop tijd). Een armband (schakelarmband of klemarmband) bijvoorbeeld is zeker haalbaar binnen de tijd, maar er is meer zilver voor nodig bij een afmeting van ongeveer 17 x 2 cm (= 34 cm2). Er zal dan een meerprijs van €45,00 gelden.

De workshops zijn gepland in de middag en zijn inclusief koffie, thee en iets lekkers. Aan het einde van de middag neem je jouw mooi verpakte sieraad samen met een paar goodies mee naar huis.

 

Aanmelden

Aanmelden voor één van de workshops kan tot uiterlijk een week voor de workshopdatum. Dan is er namelijk voldoende tijd om af te stemmen wat je wil gaan maken en kan ik de benodigde materialen bestellen. Je kunt hieronder de workshop van jouw keuze als artikel kopen of aanmelden via info@elisevermoolen.com. Ook kun je je met meerdere personen tegelijk aanmelden voor een workshop, waarbij het aantal geselecteerde artikelen gelijk is aan het aantal deelnemers. Na betaling van de workshopprijs is je aanmelding definitief. Mocht de workshop niet doorgaan door onvoldoende deelnemers dan ontvang je bericht en de eventueel reeds betaalde workshopprijs terug.

Het is ook mogelijk om in overleg met meerdere personen een workshopdatum en tijd in te plannen.

Dat kan via info@elisevermoolen.com of via 06 - 242 848 02. Van harte welkom!

#keuzevrijbijmij

© 2016 - 2022 Elise Vermoolen Jewelry | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel